Organiseer een pubquiz

Een pubquiz organiseren is altijd een goed idee met een sportteam. Natuurlijk mag de vraagcategorie ‘sport’ dan niet ontbreken. Maar er zijn tal van categorieën te bedenken om ook de lachspieren aan het werk te zetten. Denk daarbij aan vragen over leuke video’s van internet en persoonlijke vragen over de selectie en clubleden.

Waar moet je nog verder aan denken bij een pubquiz? Zorg dat je een goede quizmaster hebt! Een juiste presentator maakt of breekt een pubquiz. Grappige anekdotes en een mooie manier van vertellen geeft een avond als deze net dat extra zetje in de rug. Ook de locatie is belangrijk. Meestal is het mogelijk om een dergelijke quiz te organiseren in zaaltje achteraf in het hotel. Natuurlijk is het leuker wanneer je ruim van te voren wat bespreekt met een échte pub. Want een biertje tijdens een pubquiz mag natuurlijk niet ontbreken. Tenslotte kun je ervoor kiezen om jouw pubquiz een thema mee te geven en laat alle deelnemers in bijpassende kleding komen!

Om jullie alvast in de goede richting te sturen, geven wij jullie onze zeven favoriete categorieën cadeau:

  • Sport
  • Wie is het?
  • Raad de plaat (muziek)
  • Vragen over eigen club (historie, clubmensen, rare weetjes)
  • Vragen over leuke internetvideo’s
  • Waar is het?
  • Land van verblijf (allerlei vragen over het land van verblijf)

Tapastour

Ga je op sportkamp in Spanje? Dan kun je haast niet onder een tapastour uit! Trek een avond uit om samen met jouw teamgenoten de Spaanse keuken te ontdekken. In steden als Málaga, Barcelona en Valencia heb je enorm veel keuze uit restaurants waar je kunt genieten van regionale specialiteiten. In Torremolinos en Benalmadena is de keuze uit dit soort restaurants minder groot. Daarom is het aan te raden om voor deze plannen af te reizen naar het nabijgelegen Málaga. Voor een klein bedrag pak je de trein.

Het is in Spanje traditie om bij een tapa ook een cerveza te bestellen. Een prima voorbereiding op een misschien nog langer durende avond. Want naast lekker eten kun je ook prima op stap in steden als Barcelona, Valencia en Málaga.

Barcelonese keuken
Ga je voor tapas? Dan heb je per stad verschil in specialiteiten. Vooral in Barcelona is het net wat anders dan in de rest van Spanje. Zo worden ze in de Catalaanse havenstad ook wel Pinxtos genoemd. Echte specialiteiten in Barcelona zijn la bomba én buñuelos de bacalao. Het eerstgenoemde gerecht is een aardappelkroket gevuld met rundergehakt. Dit gerecht wordt afgemaakt met de welbekende alioli– en bravas-saus.

Tapas tipica de Valencia
Ben je in Valencia dan moet je de Iberische ham eens geprobeerd hebben. Op de tapaskaart zal hij als Jamón Ibérico staan. Een andere heerlijke Valenciaanse tapa is Titaina. Gegrilde groenten, nootjes en het lekkerste stukje tonijn dat je ooit op hebt, maken deze tapa onder locals de absolute favoriet!

Onze favoriet
Ook Málaga heeft zijn eigen lokale specialiteiten. Onze favoriet is Tortillita de camarones. Dit zijn een soort platte garnalenkroketjes. De spectaculaire smaak is iets dat met niks in Nederland is te vergelijken. Maar geloof ons, het is het proberen absoluut waard!

Kroegentocht

Om de nachtelijke omgeving van jullie verblijfplaats zo snel mogelijk op zijn best te leren kennen, is een kroegentocht een super optie! Beleef meteen tijdens jullie eerste avond in Torremolinos, Benidorm of andere Spaanse of Portugese stad in de kroeg. Of het ideaal is voor de eerste trainingsessie is, is nog maar de vraag. Goed voor de samenhorigheid is het zeker! Jullie zullen vanaf dag één als een team op het veld staan!

Wissel Nederlandstalige kroegjes af met typische Spaanse tentjes en sluit af in een van de grote clubs. Het is een prima manier om een sportkamp te starten. Daarnaast weet je ook direct waar je moet zijn tijdens de avonden die daarop volgen.